Skip to main content
search
Sudrheim Offshore Racing

Tony Blom-Pettersen on 3rd desember 2022

Sudrheim Offshore Racing har som mål å gjenta suksessen til Spirit of Norway Ove Trøen bygger et erfarent lag for å utfordre om verdenstittelen Florida-baserte team for å konkurrere i Victory-katamaran med Mercury Racing 1100s

 

Powerboat P1, den eksklusive promotoren for UIM Class 1 World Championship, har annonsert at Sudrheim Offshore Racing vil bli med i Class 1 til neste år. Det norske laget vil være basert på Sanford i Sentral-Florida og gjøre sin første opptreden i åpningsarrangementet i 2023 sesongen.

Sudrheim-teamet har betydelig erfaring med offshore-motorbåtracing på høyeste nivå, og nesten alle har vært medlem av det legendariske Spirit of Norway-teamet som debuterte i klasse 1 i 1997 og vant fem verdenstitler, inkludert tre på rad.

Teameier og sjåfør Ove Troen beskrev å gå inn i UIM klasse 1 som «en langvarig drøm som endelig har gått i oppfyllelse etter tre år med planlegging.»

Han kommenterte:

«Jeg er stolt over å ha satt sammen et dyktig og svært erfarent team som inkluderer throttleman Pal Virik Nilsen, teknisk direktør Rolf Arnestad og konsulent Gro Helgesen. Det er spennende at klasse 1 vokser og at vi skal konkurrere på toppen av offshoreracing. Jeg gleder meg til å få hele organisasjonen sveiset sammen og teste båten.» Troen er styreleder i Sudrheim Gruppen, et familieeid verdipapirforetak som spesialiserer seg på eierskap av eiendom, utvikling og grønn innovasjon, inkludert engasjement i hotellbransjen og luftfart. Selskapet eier hoteller i Arendal, Norges ledende maritime by og motorbåtracerarena, der Troen sier han «vokst opp med klasse 1».

Troen og Virik Nilsen skal konkurrere i en 43 fots Victory-katamaran som opprinnelig ble kjørt av Qatar-laget. Den vil gjennomgå en fullstendig ombygging med nye Mercury Racing V8 1100 Competition-motorer som ankommer teamverkstedet i slutten av januar. Testingen skal etter planen starte i slutten av mars, og planen er å få litt løpserfaring før du drar til sesongens åpningsklasse 1-arrangement.

 

«Jeg er veldig glad for å være en del av dette nye klasse 1-teamet med så erfarne kolleger, og å dele båten med Ove vil være interessant og morsomt,» sa Virik Nilsen, som kan skryte av mer enn tretti år i både krets- og offshore-motorbåtracing med over 300 løp under beltet. «Jeg har konkurrert i mer enn femti klasse 1-løp og det vil være min jobb å lette Ove inn i serien og få ham til å føle seg trygg på både meg og båten,» la Virik Nilsen til.

Arnestad, som har mer enn tjue års erfaring fra motorsportens verden som mekaniker og mannskapssjef, er optimistisk med tanke på Sudrheims utsikter i det svært konkurransedyktige verdensmesterskapet i klasse 1 og tror at det ikke vil ta lang tid før de kjemper om pallen. steder. Konsulent Gro Helgesen gikk inn i motorbåtracing med Spirit of Norway-teamet i 2000 og drev Qatar-teamet fra 2008 til 2016. Hun skal hjelpe Troen med å bygge det nye teamet og er spent på at Norge igjen vil ha et Klasse 1-team.

 

«Vi er glade for at Sudrheim Offshore Racing vil flagge for Norge neste sesong i UIM Class 1 racerserien, og vi kan nå se frem til å glede oss over et annet skandinavisk lag som kjemper om verdenstittelen,» sa Powerboat P1 CEO Azam Rangoonwala. «Vårt hovedmål er å vokse Klasse 1-mesterskapet kommersielt og promotere serien både i USA og internasjonalt for å levere økt verdi for løpslag, vertsarenaer, sponsorer og partnere. Vi vil returnere klasse 1 til toppen av offshoreracing ved å tiltrekke oss flere lag og bygge det verdensomspennende TV-publikummet.»

Print Friendly, PDF & Email
Mer om