Skip to main content
search
Fikk livet i bursdagspresang

Tony Blom-Pettersen on 5th august 2018

– Jeg fikk livet i bursdagsgave, sier Frode Sundsdal etter den dramatiske påkjørselen under delfinalen i Formel 2 i Tønsberg i dag. Se video fra hendelsen.

Frode Sunsdal feiret sin 47-årsdag med håp om finaleplass.

– Det går ikke an å ha mer flaks, sier Sunsdal når han ser på skadene etter den dramatiske påkjørselen som du kan se i videoen. Teksten fortsetter under videoen.

Ved første bøye

Det var under delfinalen i Formel 2. Båtliv står på VIP-tribunen og ser på den imponerende starten med alle formel 2-båtene med 200 hester hver på hekken brøler forbi. Et stort antall av publikum heier på Frode Sundsdal. Men i det båtene skal til å runde bøyen skjer det.

 

Fra tribunen ser vi masse vannsprut. Det er vanskelig å se hva som egentlig har skjedd før det har roet seg. Og der ligger to båter.

 

– Neeei, er det båten til Frode, spør en av tilskuerne. To båter ligger igjen. En av dem med den klassiske gul-og sortfargen til Sundsdal. Luka går opp. To hender strekkes opp. Alt er i orden, men trolig har ikke føreren skjønt ennå hvor heldig han er.

Nærmest i sjokk

UFATTELIG: Frode Sundsdal konstaterer at det bare var centimeter om å gjøre.

 

Litt seinere kommer Båtliv til verkstedet til teamet til Frode Sundsdal. Den normalt svært energiske mannen er stille.

 

Sitter på kne med hendene mot pannen. Tydelig betenkt og noe sjokkert.

 

Det har gått opp for ham hvor nær han var en fatal ulykke. Han rister på hodet, tar seg en liten runde og kommer tilbake.

– Torpedoen har gått gjennom cockpiten min, sier han, og viser skadene. Torpedoen er spissen på den ene skrogsiden på formel 2-båtene. Hullet går rett inn bare noen centimeter fra der han hadde hodet sitt. Litt lenger ned mot skroget ser vi hvordan propellen har skrellet seg bortover i skroget.

 

– Det går ikke an å ha mer flaks, sier Sundsdal. På et verksted litt lenger borte ligger båten som kjørte inn i båten til Sundsdal. Der mangler undervannshuset.

Hadde ingen sjans

 

Tilbake i verkstedet hos Sundsdal står føreren med en metallbit i hånden, Den er akkurat tatt ut fra cockpiten, bare noen centimeter fra hodet.

 

– Dette er girkassa til Rashed Al Qemzi som har gått gjennom cockpiten, sier Sundsdal.

 

Han får summet seg litt mer og forteller Båtliv hva som skjedde.

 

Det er to utøvere som krysser på vei til første bøye. Og det er ikke lov. De kjørte på meg i venstre hjørne. Smeller meg ut av posisjon, så kom Rashed Al Qemzi. Han hadde ikke sjans, og hadde ikke noen mulighet til å manøvrere unna, sier Sundsdal. I videoen over kan du se mer og høre mer fra Frode Sundsdal om den dramatiske opplevelsen.

Båtmagasinet.no og Jørn Finsrud skrev artikkelen søndag 5 august 2018

Print Friendly, PDF & Email

More related articles

Mer om