Skip to main content
search
Araberene kommer til Tønsberg

Tony Blom-Pettersen on 14th juni 2024

Tønsberg, Norge – I en banebrytende hendelse vil Alia Abdul Salam delta som den første emiratiske kvinnen i en båtsportkonkurranse. Hun skal konkurrere i det prestisjetunge Tønsberg Båtrace, som går av stabelen første helg i August 2024.

Abdul Salam har gjennomgått intensiv trening i Abu Dhabi under veiledning av Frode Sundsdal, som også er arrangør av Tønsberg Båtrace.

Alia Abdul Salam har vist imponerende ferdigheter og vilje under treningen i Abu Dhabi. Det er noe som lover godt for hennes debut i Tønsberg under Tønsberg Båtrace.

Frode Sundsdal er stolt av hva de har oppnådd sammen. «Det er utrolig gøy at vi får besøk av både Alia og Obaid. De vil nå langt begge to i båtsporten,» sier Sundsdal.

 

Under en tur til Midtøsten klarte nemlig Sundsdal også å sikre deltakelse fra Obaid Bin Mubarak. En annen lovende båtsportutøver fra De forente arabiske emirater. Mubarak har allerede etablert seg som et talent, og Sundsdal tror at både han og Abdul Salam vil tilføre konkurransen en ny, spennende dimensjon.

 

«Deltakelsen av Alia og Obaid markerer ikke bare en sportslig begivenhet, men også et viktig kulturelt skritt fremover for båtsporten. Vi er utrolig stolte av å kunne være vertskap for disse talentfulle utøverne og ser frem til å se hvordan de presterer på den internasjonale scenen,» sier Sundsdal.

 

Alia Abdul Salam har uttalt at hun er spent og ærefryktig over muligheten som ligger foran henne.

 

«Det er en stor ære og et viktig øyeblikk for meg personlig. Jeg håper det vil inspirere flere kvinner fra mitt hjemland til å følge sine idrettsdrømmer,» sier Abdul Salam.

 

Tønsberg Båtrace vil uten tvil bli en spennende konkurranse. Med både lokale og internasjonale deltakere som kjemper for ære og prestisje. Forhåpningene er høye, og med Alia Abdul Salam og Obaid Bin Mubarak på startlinjen, kan vi forvente en unik kombinasjon av talent, kulturutveksling og sportsånd.

 

Alle øyne vil være rettet mot Tønsberg første helgen i august. Ikke bare for å følge konkurransens utvikling, men også for å være vitne til en historisk milepæl som kan inspirere fremtidige generasjoner av båtsportutøvere, spesielt kvinner, fra hele verden.

Print Friendly, PDF & Email