Skip to main content
search
William Martinsen, Verdensmester i GT30

Tony Blom-Pettersen on 20th august 2023

17 år gamle William Martinsen ble i dag Verdensmester i båtsportklassen GT30

Fjorårets dobbelt Norgesmester i GT30 klassen, William Martinsen hadde egentlig byttet klasse. I år har det har vært satset målbevist i Formel 4 klassen. Der har Martinsen kjørt på team sammen med Sindre Sundsdal Anundsen i hver sin  Molgaard katamaran med 60 hk Mercury motor for RacingFabrikken.

 

«Planen var å selge GT30 båten. Pappa (Jan Vidar) har egentlig vært litt stressa for at den enda ikke er solgt, så vi var veldig usikre på om vi skulle ta den frem eller ikke. Vi skulle egentlig bare vise at det fremdeles var en konkurransedyktig båt, vi hadde egentlig ikke drømt så mye om å vinne» sier en engasjert 17 åring.
Til Polen hadde William med seg pappaen Jan Vidar Martinsen og familievennen og båtsport pappaen Morten Solvang.
Under kvalifiseringen var det stormesteren Karol Sodla fra Estland som tok beste startsport foran Sten Ivanov. Martinsen var nede på 5 startspor. Der var 16 deltagere fra 9 nasjoner som deltok.
I første heat på lørdag kjørte Martinsen seg opp til 3 plass. I heat 2 på lørdag avanserte han ytterligere. Hemmeligheten lå i en nyutviklet propell fra Winrace Propellers i Arendal.
«Jeg var enormt startrask, og vi hadde klart å beholde toppfarten, noe som er utrolig vanskelig. Jeg tok konkurrentene med to båtlengder til første bøye, noe som ikke høres mye ut, men det er avgjørende så i heat 2 på lørdag vant jeg». sier Martinsen.
På søndag startet han derfor i beste startspor. 
«Når William først hadde vunnet heat 2, og skulle starte i Pole Position var jeg rimelig sikker på at det skulle gå veien. William er et av Norges fremste talenter, og det har vært en glede og jobbe med han det siste året. Han har en fantastisk vinnerskalle, og gjør jobben 100%. Ikke alle 16/17 åringer som ofrer så mye som han gjør, men i dag var han på gråten når han ringte og fortalte at han hadde klart målet» forteller mentor og team eier av RacingFabrikken,  Frode Sundsdal.
2 strake seiere under søndagens finale gjorde han overlegen i Verdensmesterskapet i Polen. Etter en obligatorisk teknisk kontroll kunne man heve det Norske flagget og nasjonalsangen satte sitt preg på premieseremonien når William Martinsen steg opp på det øverste trinnet.
«Jeg må først og fremst takke pappa for en fantastisk båt. Han har lagt ned like mange, om ikke flere timer enn meg. Jeg deler VM gullet med han. I tillegg har jeg utviklet med som sjåfør det siste året. Jeg er tryggere, har fått med «is i magen» og med mine to mentorer, Frode Sundsdal og Stefan Hagin på RacingFabrikken har jeg blitt forberedt på hva som venter meg i Internasjonale løp. De er jo begge to utøvere med VM titler. Støtten derifra har vært enormt viktig. Nå håper jeg vi selger GT 30 båten , så vi kan fokusere fullt og helt på F4 klassen» avslutter William Martinsen som skal feire med favoritten, Pizza.
En bedre bursdagsfeiring kunne man ikke ønsket seg. 
Print Friendly, PDF & Email
Mer om