Skip to main content
search
VM-offshore runder i Norge i 2022

Frode Sundsdal on 25th oktober 2021

Det er duket for VM-runder i offshore i Norge kommende sommer. Det er i Larvik og i Tvedestrand at det blir full fart på sjøen.

Nylig ble generalforsamlingen i det internasjonale båtsportforbundet, UIM, arrangert. På planen sto blant annet fordeling av VM-runder i offshore.

I forkant av selve generalforsamlingen ble det avholdt møter i de ulike komiteene. Norge hadde sendt inn søknad om å arrangere flere VM i ulike klasser innenfor offshore i 2022. Aktuelle klubber og lokale arrangører hadde samkjørt seg og laget presentasjoner om hva Norge kunne tilby.

Harald Halvorsen, NMF sin internasjonale medlem i Cominoff (offshore komiteen), oversendte Norges søknader og presenterte disse. Dette resulterte i at Norge fikk innvilget samtlige av sine søknader om å arrangere internasjonale VM løp i 2022.

Dette er bare så utrolig gøy, sier seksjonsstyreleder Mette Moen Knutsen i båt hos NMF.

 

-Klubbene har gjort en fremragende jobb med sine presentasjoner. Når Harald evner å fremlegge disse og snakke Norges sak i de avgjørende møtene i UIM, kan vi si at med godt samarbeid kom vi i mål.

 

Norge har ikke vært arrangør av offshore 3D siden 90-tallet, og det var skepsis blant medlemmene i komiteen i forkant. Så jeg vil rette en stor takk til Harald Halvorsen for hans jobb for at vi fikk tildelt de ulike mesterskapene. Jeg vet i alle fall hva jeg skal gjøre de første ukene i juli neste år, avslutter Moen Knutsen.

 

Tvedestrand med Tvedestrand Racing Klubb som teknisk arrangør har fått tildelt VM-runde 3D og 3C, runde nummer 38.

 

Dette skal foregå 6.-9. juli 2022. Larvik, med Outboardklubben som teknisk arrangør, skal arrangere VM-runde 3D og VM 3X 13.-17. juli 2022.

Print Friendly, PDF & Email
Mer om