Skip to main content
search
Verdens raskeste 3D ?

Tony Blom-Pettersen on 29th mai 2024

Erik Sundblad Johansen og Arild Magnussen fikk i helgen testet den nye 3D katamaranen som de har bestilt 2 av i Dubai. Arif Al Zafeen og Nadir Bin Hindi driver Faz Marine. I tillegg er de mest sannsynlig de mest vinnende offshore teamet i verden. Nå har de laget en3D båt til den norske duoen.

Er det verdens raskeste 3D båt ?

Vi kommer naturligvis ikke til å si noe enda om fart. Alt går fort på første prøvetur, men jeg har aldri vært mer optimist. Det føles lovende, og jeg frykter ingen

Det sier Erik Sundblad Johansen. Han har det siste året testet en rekke 3D båter, og konkurrert og vunnet Xcat løpet i Fujairah. På direkte spørsmål om han har kjørt en raskere båt, i 3D avslører smilet han. Han behøver ikke svare. I cocpit har Erik med seg Arild Magussen. Han var på grensen til sjokkert over svingegenskapene.

 

Imponerende innsats.

På 10 dager ble den nye båten som ikke hadde en skrue eller hull i seg rigget klar til prøvekjøring.

Andre Strand og gutta har gjort en fenomenal innsats. Vi har bokstavlig talt bodd på verkstedet. Det andre hadde brukt 6 mnd på utførte vi på 10 dager. Det er en seier i seg selv.

Førstkommende lørdag stiller teamet opp i Tvedestrand, uten konkurranse fra andre båter, medn med sikkerhetsapparatet trygt ut stasjonert rundt hele løypa er det en perfekt test for utstyret før VM rundene begynner senere i år. Båt nr 2 er forventet ankommet om et par uker, og det planlegges for 2 båts team i sommer. Båtsport.no ønsker dem lykke til.

Print Friendly, PDF & Email
Mer om