Skip to main content
search
Smile, U race for Sharjah !

Frode Sundsdal on 8th februar 2024

Solvang får drømme kontrakt!

20 år gamle Andrè Faye Solvang kunne i dag, Torsdag 8 februar 24 slippe nyheten. Solvang har signert for profflaget Team Sharjah. I sin første sesong for teamet gjør han akkurat som reklamen for byen. Han smiler.

Sharjah er den 3dje største byen i De Forente Arabiske emirates. De satser stort på motorsport, og spesielt båtsport. For 1 mnd siden kjøpte Sharjah Marine klubb teamet til 4 x Verdensmester i Formel 1, Amerikanske Scott Gillman.

 

«Jeg og pappa ble kjent med Scott når vi var i Italia og kjøpte Formel 4 båten jeg kjører med. VI fikk en god relasjon, og det er han som har gitt oss muligheten. Han solgte teamet sitt til arabererne men fortsetter som team sjef, så vi skal rapportere til han» sier en meget stolt og super motivert Andrè Faye Solvang.

Pappa´n heter Morten Solvang, han er stolt av sønnen.

 

«Etter at Andre vant Formel 4 WorldCup stevnet i Kaunas, Litauen i fjord har vi naturligvis store forhåpninger for 2024 sesongen. Det gir oss en god mulighet med dette teamet i ryggen. De satser veldig seriøst, og det forplikter, men vi er seriøse og skal gi alt»

 

Andrè forteller videre at i Formel 4 klassen skal Team Sharjah ha 2 båter.

 

«Vi skal bidra for at også deres lokale fører kommer opp på et topp nivå. Vi har veldig bra utstyr, og fordelen er at de skal kjøre samme båt som oss. Jeg er sikker på at vi blir et team som skal kjempe om topp plasseringer sier 20 åringen som tok Pole Position i samtlige løp han stilte opp i 2023»

Scott Gillman sier i en pressemelding at;

«Vi har fulgt med på Andrè sin utvikling siden han overtok F4 båten til vår tidligere toppfører i fra Finland. Utviklingen har vært bra, han har allerede vunnet flere store løp og spesielt i kvalifisering har han vist styrke. Vi gleder oss over 2 båts teamet vi nå har fått på plass, og forventer store resultater allerede i første sesong»

 

Formel 4 klassen som Solvang konkurrerer i er den største klassen innenfor båtsport i Europa. Over 25 deltagere i fra 15 nasjoner skal i år konkurrere om VM tittelen. Finland regnes som den sterkeste nasjonen i klassen, men Solvang har gitt de finske førerene kamp hver gang.

 

«Vi tror at vi står bedre rustet når vi har et to båts team. Det gir oss naturligvis også en god selvtillit at et av de fremste teamene i båtsporten har så tro på oss. Scott Gillman er en levende legende, og naturligvis en stor helt for meg. Jeg gleder meg til å gå i lære hos han» smiler Andrè Faye Solvang.

Første VM runde går 9/10 Mai i Belgia. Årets VM sesong består av 3 konkurranse helger og 6 tellende runder. Løpene går i Belgia, Litauen og avslutter i Italia i september.

 

Ikke bare båtsport.

 

Det blir ikke bare båtsport, når man blir plukket ut som fører for en reiselivsdestinasjon som Sharjah må man også reise rundt på utstillinger, og stille opp for sponsoren. Andrè sin båt skal allerede i Mars på reiselivsmesse i Berlin.

 

«Klart det blir forpliktelser, men det gir jo også økt oppmerksomhet for våre private sponsorer. Dette blir et eventyr å være med på, hvem vet hva det kan føre til videre. Teamet har både Formel 2 og Formel 1 team. Tiden vil vise» sier Solvang.

 

Har du blitt rik på sporten nå?

 

«Formel 4 båtsport er på ingen måte en klasse man blir rik på, kontrakten kan jeg naturligvis ikke kommentere, men vi har nå fått på plass et fundament som gjør at vi kan fokusere på sporten, og ikke på å finansiere sporten. Det er veldig behagelig avslutter Andrè Faye Solvang.»

Gratulentene står i kø.

Drammen Sportsbåt Team sin leder, Tommy Larsen gratulerer og overrakte lykkeønskninger under en samling på RacingFabrikken torsdag kveld. Det ble feiret med kake.

 

Tilstede var også Frode Sundsdal som var Team Sharjah sin første fører i Formel 1 i år 2000.

 

«Tiden flyr, jeg kjørte 2 år for den arabiske byen for snart 25 år siden. Det Andrè får mulighet til her vil påvirke han og familien for resten av livet. Jeg gleder meg stort over muligheten han får. Skulle jeg sette penger på en til å vinne VM i Formel 4 i år, er det valget enkelt» sier Sundsdal.

Print Friendly, PDF & Email
Mer om