Skip to main content
search
Båtsporten er tilbake i Haugesund – NC i Offshore 15. juni

Stine Rønbeck on 17th mai 2024

Den nystartede klubben Haugaland BSK starter friskt med å arrangere NorgesCup i Offshore allerede i sitt første år. Etter mye arbeid mot Kystverket de siste 4 månedene, fikk endelig klubben den formelle tillatelsen torsdag 16. mai. Med dette returnerer båtsporten til Haugesund etter 30 år ved å gjennomføre et race i Norgescupen for Offshore lørdag 15. juni.

Klubben vil få mye støtte i form av funksjonærer og andre erfarne personer for å kunne gjennomføre konkurransen – de fleste fra Tvedestrand Racing Klubb. Men klubben stiller også opp med frivillige og mange utøvere i flere båtklasser.

Norges Motorsportforbund har deltatt aktivt i arbeidet mot Kystverket sammen med klubben.
Det er meget gledelig at klubben maktet å lande en tillatelse fra Kystverket og at sporten får et fotfeste i denne regionen etter 30 års fravær. Sør-Vestlandet har i mange år hatt gode utøvere i sporten, men de har ikke hatt en klubb i sitt nærområde og heller ikke kunne delta i konkurranser på hjemmebane  sier Svein Henriksen, Leder for båtsporten i Norge.
«Etter noen år med tilbakegang og utfordringer med rekruttering, satser nå forbundet målrettet med å øke antall klubber, aktivitet generelt og ikke minst mot de yngste innen båtsporten» fortsetter han.
Båtsport.no ønsker Haugaland BSK masse lykke til med arrangementet
Print Friendly, PDF & Email
Mer om